Beskontaktni čitač temperature s dozatorom za dezinfekciju

Širenje zastrašujućeg i potencijalno smrtonosnog virusa ozbiljnog akutnog respiratornog sindroma Coronavirus 2 (SARS-Cov-2) prouzročilo je svjetsku pandemiju, teško pogodivši i dovodeći u opasnost globalno gospodarstvo te posvuda obuzimajući javne i privatne zdravstvene ustanove. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno je imenovala bolest uzrokovanu SARS-Cov-2, novim koronavirusom 2019. godine koji je prvi put identificiran u Wuhan Kini, COVID-19.

WHO je izdao različite infografike o načinima kako se zaštititi od virusa i spriječiti njegovo širenje. To uključuje redovito i temeljito čišćenje ruku sapunom i vodom ili proizvodima na bazi alkohola. Također se preporučuje redovita provjera tjelesne temperature. Povišena temperatura jedan je od načina za identificiranje osobe koja može imati infekciju COVID-19, iako zaražena osoba možda neće pokazivati ​​povišenu temperaturu ili druge lako uočljive simptome.

Beskontaktno mjerenje temperature

Tjelesna temperatura može se očitavati na više načina i pomoću raznih kontaktnih i beskontaktnih uređaja ili sustava. Uređaji koji koriste živu za očitavanje tjelesne temperature spadaju u tradicionalne metode i zahtijevaju kontakt s tijelom. S druge strane, termovizijski sustavi i infracrveni termometri moderni su i beskontaktni uređaji za procjenu temperature koji se koriste za mjerenje temperature osobe.

Da bi se omogućilo točno mjerenje kontakta, ispitni objekt i senzor moraju biti u toplinskoj ravnoteži što može dovesti do duljeg vremena odziva i netočnosti očitavanja nadoknađenih okolnom temperaturom. S druge strane, beskontaktno mjerenje infracrvenim zračenjem pruža brze i točne podatke o temperaturi, bez potrebe za izravnim dodirom.

Prednosti beskontaktnih sustava

Prednost beskontaktnih sustava je u tome što osoblje koje nadzire automatski sustav za mjerenje temperature i beskontaktnu dezinfekciju ne mora biti fizički blizu osobe koja se ispituje. Zapravo, osoba koja nadzire rad beskontaktnog sustava može biti u drugom području ili sobi a moguća je i potpuna automazicaija te povezivanje s našim sustavom pametnih vrata. Korištenjem našeg uređaja moguće je u potpunosti izbjeći bilo kakav kontakt. Beskontaktni sustav može mjeriti površinsku temperaturu kože brže od tipičnih termometra za čelo ili usnu šupljinu (usta), a svi oni trebaju blisku udaljenost ili fizički kontakt s osobom kojoj se mjeri temperature.

Osoba koja rukuje sustavom educirana je kako bi bila sigurna da je sustav pravilno postavljen i smješten na mjestu na kojem može točno mjeriti površinsku temperaturu kože.

Primjena beskontaktnog mjerenja temperature

U posljednjih nekoliko godina, beskontaktne metode mjerenja koriste se za brojne primjene kao što su medicina, nadzor okoliša, automatizacija domova, automobilska industrija elektronika, zrakoplovna i vojna primjena.

Nekontaktni uređaji za doziranje temperature i dezinficijensa najbolji su način da se izbjegne upotreba tradicionalnog kontaktnog termometra i ručnog uređaja za sprečavanješirenje infekcija SARS-Cov-2. Želite li znati više o našem beskontaktnom uređaju za mjerenje temperature, nazovite nas ili nam se javite kroz rubriku kontakt.