Untact, beskontaktno plaćanje uz sustave za prepoznavanje lica.

T-Money popularizira ‘untact’ plaćanje javnog prijevoza uz pomoć sustava za prepoznavanje lica

Putnički javni prijevoz u urbanim gradovima jedno je od središnjih mjesta tjeskobe i straha usred ere COVID-19, jer je fizički kontakt s drugim ljudima neizbježan, posebno u vrijeme špice kada ljudi putuju na posao ili se s njega vraćaju.

“Korea Smart Card” kaže da pokušava smanjiti tu zabrinutost pomoću “sustava za prepoznavanje lica” koji eliminira potrebu za ukucavanjem PIN-a, prislanjanjem kartice, plaćanjem pametnim telefonom ili novcem.

Ova pilot-shema ‘untact’ trenutnog plaćanja uvodi sigurniji i učinkovitiji način beskontaktnog plaćanja, navodi s.

Novi sustav plaćanja uveden je na 22 ulaza u 13 postaja na liniji Ui-Sinsol, počevši s pilot operacijom za zaposlenike i službenike određenih postaja.

Od srpnja 2020., seulska gradska vlada potiče strategije i stvaranje „beskontaktnog sustava javnog prijevoza“ u COVID-19 vremenima. “Untact” je riječ nastala 2018. godine i opisuje trendove smanjivanja svakog oblika kontakta prilikom plaćanja različitih usluga.

Tijekom pilot-razdoblja T-Money planira ubrzati svoju komercijalizaciju praćenjem i poboljšanjem stvarne brzine plaćanja uplatama prepoznavanja lica. Tvrtka se ponosi činjenicom da sustav točno prepoznaje korisnike, a da oni ne moraju čak niti skidati maske.

Isplata prepoznavanja lica T-moneya ubuduće će biti dostupna korisnicima koji slijede tri koraka:

  • preuzimanjem mobilne aplikacije T-money
  • registracijom lica korisnika kroz kameru
  • povezivanjem s korisnikovim način plaćanja

Plaćanje će se izvršiti automatski kada putnici prolaze kroz pametna vrata dok gledaju u zaslon uređaja.

Kim Sun-kyun, menadžerica PR odjela T-Moneya, rekla je: “Istina je da građani danas nerado vade novčanike ili upisuju PIN kartice, ne vole čak ni beskontaktne kartice. Ta pojava iako prisutna od ranije sve je izraženija u današnjim COVID-19 vremenima.

Kim je dodala da bi ideja da pred pametnim vratima jednostavno pokažete svoje lice kako biste uskočili u javni prijevoz uštedjela i vrijeme i rizik od izlaganja COVID-19 i drugim potencijalno zaraznim bolestima.