ThermoVision Dispenser u borbi protiv Covida

U situaciji pandemije, beskontaktni terminali za kontrolu pristupa za mjerenje temperature poput ThermoVision Dispensera od velike su pomoći tvrtkama za sigurni nastavak rada. Prema simulacijskom testu rizika od infekcije pri povratku djelatnika na posao 45% njih bit će zaraženo ako nisu izvršili mjerenje temperature, prali ruke ili nosili maske. Naš uređaj može pomoći i ubrzati evidenciju mjerenja temperature zaposlenika a dodatna funkcija mu je i dezinfekcija ruku na senzor.

Budući da su tvrtke mjesta cirkulacije većeg broja ljudi, treba poduzeti načelo prevencije epidemije putem ranog otkrivanja odnosno rane izolacije kako bi se što prije zaustavila zaraza. Danas se veći broj tvrtki počinje koristiti terminalom za kontrolu pristupa uz mjerenje temperature i prepoznavanja lica.

Povežite ThermoVison Dispenser i automatizirajte evidenciju mjerenja temperature zaposlenika

Više je osnovnih razloga za korištenje našeg uređaja. Prvi je prepoznavanje lica koje može zamijeniti ili proširiti funkcije originalnih ID kartice, te automatizacijom procesa ulaska i izlaska učinkovito smanjiti prijenos kontakata.

S druge strane funkcija beskontaktnog mjerenja temperature može u stvarnom vremenu otkriti tjelesnu temperaturu zaposlenika i prema potrebi a unutar postojećih zakonskih okvira pridružiti te podatke njegovoj ID kartici.

ID kartica sada uz ostale podatke o djelatniku poput evidencije ulazaka i izlazaka iz prostora tvrtke može voditi i evidenciju tjelesne temperature djelatnika. Infracrvenom termografijom postiže se beskontaktno mjerenje temperature, što uklanja suvišni kontakt između zaposlenika ali i znatno ubrzava kontrolirani pristup zgradama i objektima.

Posebnost našeg uređaja je i dozator dezinfekcijskog sredstva za ruke koji omogućava beskontaktnu dezinfekciju ruku. Kapacitet spremnika je 4l a aktivira se senzorom što u potpunosti uklanja potrebu za diranjem uređaja.

Zašto ThermoVision Dispenser?

 • program za prepoznavanje lica uklanja potrebu za kontaktom
 • može zamjeniti ili proširiti funkcije ID kartica
 • kontrola ulaza
 • beskontaktno dezinficira ruke
 • jednostavna evidencija ulaza i izlaza
 • evidencija mjerenja temperature
 • mogućnost povezivanja s postojećim sustavima
 • beskontaktno dezinficiranje ruku
 • ubrzava i olakšava rad djelatnika na porti

Povežite ThermoVision Dispenser s pametnima vratima

ThermoVision Dispenser će kada utvrdi povišenu tjelesnu temperaturu, pokrenuti glasovno upozorenje u stvarnom vremenu, što će tvrtkama pomoći u prepoznavanju zaposlenika s povišenom temperaturom.

ThermoVision Dispenzer moguće je povezati s pametnim vratima koja će djelatnicima omogućiti ili uskratiti ulazak ili izlazak iz određenog prostora. Kada ThermoVision Dispenser utvrdi da je temperatura posjetitelja unutar dopuštenih granica pametna vrata će se automatski otvoriti a u suprotnom ostat će zatvorena.

Nedostatci klasičnog mjerenja temperature u vremenima pandemije

 • rizik zaraze prilikom mjerenja temperature iz blizine
 • niska vremenska efikasnost ručnog mjerenja temperature
 • spora ručna evidencija izmjerenih temperaturnih vrijednosti
 • trošak radne snage

Beskontaktno mjerenje temperature je sigurnije

Ugrađeni infracrveni modul za mjerenje temperature bez dodira može izmjeriti temperaturu na koži čela i lica u isto vrijeme i paralelno izvršiti prepoznavanje lica.

ThermoVision Dispenser radi nekontaktno, točno, pouzdano i učinkovito. U slučaju povišene temperature naš uređaj će izdati upozorenje za sve one čija tjelesna temperatura prelazi normalne vrijednosti.

Mjerenje tjelesne temperature – na udaljenosti 60 do 100cm od uređaja

Kad ljudi prođu kontrolu pristupa, može se izvršiti prepoznavanje lica. Istodobno se može mjeriti temperatura kože čela i lica. Temperatura osobe koja prolazi može se brzo izmjeriti na beskontaktni, točan i pouzdan način.